fredag 12 juli 2013

Trädgårdens älsklingar

Idag bjuder jag på några bilder från trädgården. Jag har helt underbara aprikosrosa digitalisar i år ('Apricot Beauty') men vid det här laget har de blommat över. 







Digitalis 'Ros-Marie'

'Apricot Beauty'




Humleupphängning på baksidan...

Humledjungeln på baksidan

Jordgubbstjuvar

Svartkål 
Ett av de finaste ogräsen (nån sorts vallmo?)
Trångt i köksträdgården (jordärtskocka, ringblommor, akleja och ogräs...)


2 kommentarer:

  1. å Emilia så underbart ni har! Vilket fantastiskt hem och hus och alla blommor, det är p r e c i s så där jag skulle vilja bo och ha det omkring mig. Vi var på väg förra året att flytta till ett liknande gammalt vackert hus med en alldeles lagom vildvuxen trädgård och glasveranda där jag såg framför mig hur mina pelargoner skulle frodas, hundarna skulle få springa ikapp med varandra runt äppelträden, döttrarna skulle hitta hemliga kojor och stigar bland stockrosor och aklejor, mannen skulle bara få vara och jag skulle ständigt gå omkring med gummistövlar och blommig klänning. Det blev inte så. Vilken lycka att du vill dela med dig här så jag får drömma lite till ♥

    (mina pelargoner trivs bra i vårt villafönster från 70-talet som tur är. Heliga Birgitta har ännu inte börjat blomma i år och jag saknar min favoritpelargon som jag inte längre minns namnet på tror det började på s - eller k - eller ch...Fick den av Veronica Wägner som skrivit böcker om Pelargoner. Pussa Elliot! Lever inte Samper (heter han väl?)längre? )

    Kram Anna med familj!

    SvaraRadera
  2. Hej Anna! Kan det möjligen vara en Catolica? Jag älskar de pelargonböckerna! Men det är lite farligt för jag blir hemskt sugen på att skaffa mig fler fina sorter - och just nu är det fullt i fönstren här hemma. En glasveranda skulle sitta fint!
    Samper lever och har hälsan, men har fått flytta eftersom hundarna inte kom så bra överens. Det var ett svårt beslut men så här i efterhand känns det som att vi gjorde helt rätt för hundarnas skull.
    Kramar Emilia

    SvaraRadera