onsdag 27 januari 2010

Små små planer

Det var så längesen jag skrev något här nu att jag inte riktigt vet vad jag ska skriva om... Fortfarande är det jobbet som tar upp mest tid och energi. Så lär det ju förbli i ungefär 40 år till. Tänk så mycket man kan lära sig på 40 år! Jag har precis skickat in papper för att få börja specialistutbildningen på smådjur, dvs hund och katt. Det känns bra med en sporre för att fortsätta lära sig saker.

Annars ser jag fram emot sommaren! Vi (mest jag) har stora planer på att bygga ett eget växthus. Det ska vara av vitmålat trä med en söt liten röd mur som grund, lite engelskt. Glasskivor är inhandlade (fyndade) på Blocket så nu är det bara resten kvar. Inte kan det vara så svårt att mura? Det jag oroar mig mest över är att få alla måtten rätt och att klura ut vilket virke vi ska använda och hur huset ska konstrueras på rätt sätt.

Jag har beställt massvis med fröer från Impecta som ska sås under våren. Det är mycket att hålla reda på som nybliven trädgårdsmästare minsann, olika sorters jord, såtid, att man måste bedriva växelbruk med grönsakerna för att minska sjukdomsrisken osv. I nuläget har jag sått kronärtskockor och sötpeppar. På tur står tomater, gurka, sockerärt, ringblomma, lök, rödbeta, kryddor, bönor, morot, sparris, rabarber, sallad... Vi behöver ett stort trädgårdsland. Och ett hönshus med några kluckande bruna hönor...

Andra planer för framtiden är en resa till Edinburgh med familjen över Valborg och senare i vår/sommar förhoppningsvis även en resa till Yorkshire (hoppas hoppas).


Hade tänkt lägga ut flera bilder, men vårt internet är så trött så det blev bara en (som tog ca 30 min att ladda upp).

Vårt kök på julafton (kökssoffan ser ut som ett bombnedslag efter Elliots framfart...)